Whisbear-unikarhu; toimiiko se oikeasti?!

 In Whisbear

Viime aikoina blogiin on virrannut todella paljon väkeä etsiessään kokemuksia Whisbearista. Ajattelinkin nyt kertoa kokemuksiamme reilun vuoden käytön jälkeen tuosta taianomaisesta karhusta sekä isomman lapsen käytössä nyt muutaman kuukauden olleesta Whisbirdistä. Ensimmäiset kokemuksemme Whisbearista voit lukea täältä ja Onnin saamasta Whisbirdistä täältä.

Aikoinaan ennen pikkuisen syntymää törmätessäni ensikertaa Whisbeariin ajattelin, ettei se voisi mitenkään toimia. Ihan täyttä rahastusta! Miten kukaan nyt nallesta niin paljon maksaisi?! Toisaalta taas vanhempana olin valmis tekemään kaikkeni lapseni hyvinvoinnin ja parempien yöunien eteen. Epätoivoisena koliikkilapsen äitinä päätin siis lopulta itsekin sortua tuohon kohisevaan nalleen. Onneksi, sillä se oli elämäni yksi parhaista päätöksistä!

Whisbear, meillä kotoisemmin Wille, on huminallaan muuttanut arkeamme monella tapaa. Nukahtaminen ja yöunet ovat parantuneet, päiväunet ovat pidemmät ja pikkuinen viihtyy pitkillä matkoilla autossa paremmin. Ilman Willeä nämä kaikki ovat paljon vaikeampia ja eron huomaa erittäin selvästi heti, jos esim. patterit pääsevätkin loppumaan tai Wille unohtumaan kotiin. Olenkin puolileikilläni todennut, että tulipalon sattuessa pelastaisin heti lasten jälkeen ehdottomasti Willen!

Nukkumaan käyminen on meillä pikkuisen kanssa aina ollut suuri kompastuskivi, eikä makuuasennossa oireileva refluksi ole asiaa helpottanut. Willen avulla poika kuitenkin nukahtaa sänkyynsä ihan itse, usein suloisesti unikaverinsa pään alla humisten. Mikäli uni syystä tai toisesta pian katkeaa, tuudittaa tuttu kohina kainalossa pojan takaisin uneen. Harvoin joudun siis yöllä pikkuisen vuoksi nousemaan. Miehen yölliset töihin lähdötkään eivät saa poikaa täysin heräämään vaan miehen puhelimen soidessa Wille auttaa jatkamaan unta vielä useamman tunnin.

Wille ei ole meillä pelkästään öiden pelastaja vaan pikkuisen rakas ystävä. Aamun ensihetket saan kölliä sängyssämme pikkuisen ja Willen kanssa. Yhdessä Willen kanssa pikkuinen ajelee autollaan ja toisinaan tahtoisi syödäkin. Leikkien välissä kaverille annetaan helliä pusuja ja toisinaan rauhaa kaivatessaan pikkuinen istahtaa kohisevan nallen kanssa sohvalle. Wille on se unikaveri, joka kulkee kaikkialle mukana, mutta onneksi hyvällä tuurilla nukkumaanmenoaikaan joskus suhina saattaa paljastaa tämän karhun salaisen piilopaikan!

Vaikka sekä Whisbear että Whisbird ovat suunniteltu pienille lapsille, toimii pinkki kohina myös nyt 5-vuotiaan Onnin kanssa. Pojan kertoman mukaan Lintusen kohina rauhoittaa ja tekee olon turvalliseksi, vaikka heräisikin keskellä yötä. Kohinaan on mukava nukahtaa. Onni onkin nukkunut nyt loppuvuoden paremmin kuin koskaan ja juoksuttanut vanhempiaan luokseen yöllä vain muutaman hassun kerran refluksin ollessa pahana tai flunssan vaikeuttaessa hengitystä. Parantuneet yöunet näkyvät pojan vireystason lisäksi myös kasvussa. Lapsihan kasvaa nukkuessaan ja ennen pieni kirppu kasvaa nyt huimaa vauhtia ohittaen pian ikätoverinsakin! Olen ällistyneen rakastunut myös Lintuseen!

Vaikka olemmekin saaneet Whisbirdin, perustuu tämä kaikki täysin omiin kokemuksiini ja tulee suoraan sydämestäni. Nämä samat hehkutukset on kuulleet myös todella monet tuttumme. Olemme kärsineet poikien vuoksi vuosikausia huonoista öistä, enkä toivo samanlaista kierrettä kenellekään. Tiedän millaista on kulkea päivästä toiseen väsyneenä ja pahimmillaan vain yrittää selvitä päivästä. Tiedän millaista on yrittää selvitä arjesta, kun mm. tavarat tippuvat, puhuu mitä sattuu ja muisti on pahempi kuin dementikolla. Tiedän myös, ettei kaikki selviä unettomuudesta samalla lailla kuin itse; keskittymällä hyviin asioihin ja yrittämällä uskoa parempaan.

Kiitos näiden ihmeellisten kohisijoiden, me kaikki saimme 8 vuoden jälkeen vihdoin paremmat yöunet, mutta ennen kaikkea lapseni saivat apua ongelmaansa. Vihdoin Onnillakin on mahdollisuus saada riittävästi keskeytymätöntä unta, joka on niin kovin tärkeää lapsen kasvulle ja kehitykselle. Tämän vuoksi haluankin omalta osaltani olla kertomassa, että oikeasti lumoavan ihana Whisbear muutti meidän arjen. Apua voi löytyä yllättävistä asioista, kun niille antaa vain mahdollisuuden. Kiitos vielä kerran mahtavan ihana Whisbear♥

Olisiko sinulla kysyttävää kokemuksiimme tai näihin tuotteisiin liittyen?

  – tellujapikkutary 

Recommended Posts