Meidän perheen whisbear- ja e-zzy-kokemuksia kolmen vuoden ajalta

 In Whisbear

Alkuperäinen blogi Shittyisthenewblack

Kun nykyään kolmevuotias esikoiseni oli neljän kuukauden ikäinen, olimme MLL:n kerhossa, jossa oli vieraana vauvojen ja lasten uniohjaaja.

Hän suositteli Whisbear-nallea, jonka sisällä on “Pink noise” -sensori. Tämä suhina kuulemma rauhoittaisi vauvoja, koska se vastaa samanlaista ääntä kuin kohdussa. Minä – ja kolme äitikaveriani – ostimme siltä istumalta moiset ihmenallet.
Sinäkin voit ostaa Whisbear-nallen, E-zzy-laiskiaisen tai Lullalove -peittoja alehintaan koodilla SARIANNA Unikarhun verkkokaupasta.

Esikoisemme ja Whisbearin ensikohtaaminen

Kuten sanottu, esikoisemme ensikohtaaminen Whisbearin kanssa oli hänen ollessa neljän kuukauden ikäinen. Hän oli keskolasta asti nukkunut melko hyvin yöt ja päivät, mutta toisinaan nukahtaminen oli haastavaa. Keskosille on myös usein ominaista tietynlainen rohina nukkuessaan ja välillä vauva saattoi herätä omaan ähinäänsä. Vaikka se ei ole vaarallista, minäkin havahduin jatkuvasti tuohon. Lisäksi tuolloin asuimme kerrostalossa ja naapuriemme äänet kajahteli toisinaan meille saakka.

Meidän vauvaan Whisbearin pink noise toimi heti

Esikoisemme tykästyi suhinaan heti.

Laitoin Whisbearin suhisemaan heti samana päivänä, kun olin hakenut nallen postista. Esikoisemme tykästyi suhinaan heti. En tiedä vieläkään, oliko ikä jotenkin otollinen (4kk), oliko pink noise todellakin noin tehokas vai oliko meillä vain tuuria? Samapa tuo, koska ”tuuri” jatkui seuraavinakin öinä. Tyttö tuntui silmin nähden rauhoittuvan suhinaan ja käytin sitä myös rauhoittaessa touhukasta vauvaamme rinnalle. Whisbear suhisee käynnistyessään 40 minuuttia putkeen, jonka jälkeen se jää kolmeksi tunniksi valmiustilaan, eli käynnistyy uudelleen vauvan nyyhkyttäessä. Tämä uudelleen käynnistyminen öisin alkoi heti rauhoittaa tyttöä enenevissä määrin ja minäkin sain nukahdettua nopeammin ähinään havahduttuani, kun ei tarvinnut nousta.

Kuopukselle Whisbear ei toiminut aluksi

Kuopuksemme ei häiriintynyt suhinasta, mutta ei myöskään rauhoittunut siihen

Koska Whisbear oli niin huikea apu esikoisellemme, olin varma, että se on sitä myös kuopuksellemme. Tällä kertaa minulla oli jo sairaalakassissa mukana uudempi versio nallesta eli E-zzy laiskiainen ja jo synnärillä oli suhinat käynnissä. Ääni ei tuntunut haittaavan kuopusta, mutta en kokenut siitä olevan myöskään suurta hyötyä. Toisen päivän tuntikausia kestäneen imetysmaratonin sain keskeytettyä laiskiaisen avulla siksi aikaa, että ehdin käydä hakemassa ruokaa, mutta muuten pink noiseen reagoiminen oli hyvin neutraalia.

Kotiin päästyämme käytin suhinaa samoin kuin olin käyttänyt tyttäremmekin kanssa, mutta unet eivät jatkuneet unisyklin jälkeen enkä saanut aamun unia pidemmäksi Ezzyn avulla. Olin ihmeissäni. Päätin silti, että jatkan yrittämistä, koska koin tuotteen niin tarpeelliseksi tyttärellemme. Aina, kun toivoin vauvan nukahtavan tai nukkuvan, laitoin Ezzyn mukana tulevan appin avulla kännykästä suhinan päälle.

Ezzyn mukana tulevan sovelluksen avulla voit säätää kännykästä eri asetuksia, vaikka olohuoneesta vauvan nukkuessa toisessa huoneessa. Ylhäällä näkyvässä kuvassa ollaan “perusnäkymässä”, jossa iso ympyrä on on/off-nappi, sen vieressä oleva pienempi pinkki nappi valmiustila-nappi ja alhaalta löytyy äänenvoimakkuus. Oikeassa ylänurkassa näkyvän rattaan kautta pääset asetuksiin ja sen yläpuolella näkyy akun tilanne. Ezzyn sensoria voit ladata mini-usb-piuhalla.

Kuopukselle pink noise alkoi toimia neljän kuukauden iässä 

Kuopuksen ollessa noin neljän kuukauden ikäinen – eli samanikäinen kuin esikoiseni Whisbearin muuttaessa meille – aloin nähdä Ezzyn aikaansaamia helpotuksia. Sain jatkettua suhinan avulla aamuisin vauvan unia ja iltaisin hän ymmärsi äänestä, että nyt on nukkumaanmenoaika. Mistä tiedän, että hän ymmärsi toivomukseni? Hän alkoi huutaa! Ajattelin, että tavallaan tuo on ”hyvä merkki”, koska hän on alkanut assosioimaan suhinaa nukkumaanmenoaikaan, vaikka ei unille haluaisikaan. Vauvan ollessa kuusi kuukautta vanha, uudelleen käynnistyvä sensori rauhoitti hänet usein myös öisin. Ei silti vieläkään yhtä helposti kuin esikoisemme, joten selkeästi lapsissa on eroavaisuuksia koskien pink noiseen reagointia!

Olemme käyttäneet Whisbearia esikoisellamme kolme vuotta joka yö

Nyt esikoisemme on kolmevuotias ja hän on nukkunut ”Suhina(nalle)n” kanssa jo koko tämän ajan. Siitä tuli heti ensikokeilun jälkeen osa iltarutiineja, päiväunia ja toisinaan myös rinnallerauhoittumisia. Tyttäremme assosioi äänen nopeasti rauhoittumiseen ja nukkumiseen. Olemme kantaneet nallea myös reissussa, koska tuo tuttu ääni on turvallinen myös vieraissa paikoissa. Nyt myös Ezzy kulkee mukana siellä, missä yhdeksän kuukautta vanha poikamme nukkuu. Lapsemme nukkuvat samassa huoneessa, joten molempien omat suhinat blokkaavat ympäristön äänet, että oman ähinän toisiltaan.

Yksi tärkeimmistä pink noisen ominaisuuksista on ympärillä olevien äänien blokkaaminen

Omasta mielestäni yksi pink noisen tärkeimmistä ominaisuuksista on se, että se blokkaa ympärillä olevat äänet. Viime kesänä serkkuni lapsineen oli meillä viikon kylässä ja meidän typy meni nuorimpana huomattavasti aiemmin nukkumaan kuin muut. Hän nukkui tuon ajan kellarikerroksessa eli yläpuolelta kuului välillä aikamoista kolinaa ja älinää. Suhina blokkasi kaiken metelin pois ja nukkumaanmeno ei venynyt kertaakaan. Mitä kovemmaksi meno muuttui keskikerroksessa, sitä kovemmalle laitoin Ezzyn äänenvoimakkuutta!

Nalle ja laiskiainen ovat usein mukana myös päiväunilla sekä kotona että reissussa. Kotipihassamme asuu mopopoikia ja heidän lähtiessään tai saapuessaan kuuluu aikamoinen pärinä. Ne eivät ole häirinneet nyt kuopuksenkaan unia suhinan ollessa vaunuissa mukana. Olen käyttänyt pink noisea blokkaamaan myös junissa ja laivalla kuuluvia kuulutuksia ja uuden kotimme lattian narinatkaan eivät ole saaneet minulle harmaita hiuksia. Käytän pink noisea äänten blokkauksessa myös itse, jos haluan nukkua päiväunia lasten leikkiessä isänsä kanssa kotona!

Pink noisen käyttötarkoitukset meillä

  • Assosiaatio siitä, että on aika alkaa nukkua (samoin kuin esimerkiksi iltasatu tai -loru)
  • Nukahtamisen helpottaminen
  • Unisyklistä toiseen jatkamisen auttaminen
  • Ympärillä olevien äänien blokkaaminen
  • Rinnalle rauhoittaminen

Sovelluksessa voit valita suhinan kestoksi kaikkea vartista jopa 90 minuuttiin. Siinä on myös kolme vaihtoehtoa ääneksi: white noise, pink noise ja merenäänet. Näistä pink noise on Whisbearin mukaan viimeaikaisissa tutkimuksissa todettu tehokkaimmaksi.

E-zzy-laiskiaisen ja Whisbear-nallen eroavaisuudet

Tyttäremme ollessa noin puolivuotias, hän nukkui putkeen noin klo 20-04. Näin ollen Whisbearin kolmen tunnin valmiusaika oli mennyt umpeen eikä se enää käynnistynyt tuolloin neljältä. Silloin rukoilin, että valmiusaika olisi pidempi tai että nallen saisi käynnistymään etänä uudelleen. Ezzyn saa. Laiskiaisen mukana tulee aiemminkin mainittu sovellus, josta voit säätää esimerkiksi äänenvoimakkuutta, sensorin herkkyyttä ja sitä valmiusaikaa! Sen lisäksi siis, että voit käynnistää laiskiaisen etänä, Ezzyssä on 23 tunnin valmiusaika ja mikäli haluat laiskiaisen suhisevan koko yön, se hoituu valitsemalla herkkyyksistä vaihtoehto “Quiet”. Whisbearin kanssa minua myös ärsytti, kun patterit tuntuivat loppuvan aina kriittisellä hetkellä. Laiskiaisen sensoria pystyt ladata tavallisella mini-usb-johdolla.
Yllä olevasta valikoista voit valita valmiusajan ja alta sensorin herkkyyden. Näillä valinnoilla laiskiainen suhisee koko yön ympäri.

Kolmevuotiaalle esikoisellemme Whisbear ei ole enää välttämättömyys

Suhinan puuttuminen 2,5-vuotiaaltamme ei vaikuttanut unien pituuteen tai laatuun enää mitenkään

Esikoisen ollessa reilun kahden ja puolen vuoden ikäinen, aloimme silloin tällöin – tahallaan ja tahattomasti – unohtaa nallea yö- ja päiväunilta. Sen puuttuminen ei vaikuttanut unien pituuteen tai laatuun enää mitenkään, joten nykyään typy nukkuu pääsääntöisesti ilman suhinaa. Joskus päivisin, jos haluan vaikka siivota alakerrassa unien aikana, laitan nallen blokkaamaan kolinaa.

Siitä asti, kun ostin tuon ensimmäisen nallen olen tehnyt yhteistyötä Whisbearin Annan ja Tomin kanssa. Olin niin onnellinen tuotteen toimivuudesta, että kirjoitin siitä jo ensimmäiseen blogiini ja aloin kertoa nallesta kavereille, tutuille ja instagram-seuraajilleni. Ostin Whisbearia myös vauva-lahjaksi parille läheiselle! Ajattelin, että olisi hienoa, jos joku muukin saisi samanlaisen avun suhinasta kuin mitä me saimme.
Meille on kerääntynyt useampi Whisbearin tuote vuosien saatossa!

Koodilla SARIANNA sinäkin saat 10%:n alennuksen E-zzy-laiskiaisista, Whisbear-nalleista sekä Lullalove-vilteistä Unikarhun verkkokaupasta.

Tällä hetkellä olen ylpeänä Unikarhun ensimmäinen brändilähettiläs. Kaikki lähti sieltä MLL:n kerhossa käynnistä ja siitä uniohjaajasta, joka suositteli Whisbearia. Terkkuja vaan sinne!

psst! Löydät instagramini puolelta (@sariannasitnb) puolelta kohokohdista vastauksia seuraajien esittämiin kysymyksiin Whisbearin tuotteista.

~ shittyisthenewblack

Recommended Posts